Effektmätning och Mappning

I vår 4wd dyno kan vi mäta effekten på din bil och även hjälpa dig att justera in din motorstyrning.

Vi arbetar med de flesta eftermarknads motorstyrningar som finns på marknaden.

*Köper du din Ecumaster motorstyrning av oss lämnar vi 1000kr i rabatt på första mappningen. 

Förutsättningar

Här kommer en lista på saker ni bör ha kontrollerat innan vi kan kalibrera er bil.

1. Ha alltid några extra hekto i däcken mot vad du vanligtvis kör med. (Kan göras på plats)
2. Vid kalibrering av din bil vill vi att helt nya resitortändstift av god kvalité knackade till 0,5mm skall sitta på plats oavsett hur kraftigt tändsystem du har. (extra stift kan vara bra att ha med)
3. Kontrollera att vatten och olja är tillräcklig och av god kvalité
4. INGA läckage skall finnas, finns detta skall det meddelas så att vi kan lägga ut skyddsplåtar.
5. Wastegate rör som går rakt ner i marken skall även meddelas innan bilen spänns upp så att skydd kan läggas ut.
6. Om bilen inte nollats eller synkroniserats med insprutningssystemet skall detta meddelas innan. Är det gjort så är det ägarens ansvar att detta är korrekt gjort.
7. Däck av rätt sort skall sitta på, dvs inga regumeringar eller dubb samt de skall klara hastighetssvep upp till och över 250km/h
8. Drivhjulen skall vara balanserade
9. Då man ligger väldigt länge på vissa belastningar är det all idé att ni har en kylfläkt monterad även om lokalen har kraftiga fläktar.
10. Vid en heldags kalibrering är det väldigt bra om ni förbereder så att fronten på bilen är lätt att plocka av eller redan är avplockad för bästa möjliga kylning.
11. Ägaren ansvarar för att bilen rent fysiskt går att köra in i dynon och spännas fast. Detta riktar sig till bilar som är sänkta med stora hjul och kjolpaket.
12. Kunden ansvarar för att bränslesystem, motor och dylikt är i skick att klara av önskad effekt
13. Vissa styrsystem tar längre tid att kalibrera än andra. Vid bokning av dynokörning ange insprutningssystem så att vi kan komma överens om en tidsplan samt förbereda oss med programvara och eventuella kommunikationskablar.
14. Bredbandslambda skall vara installerad och kalibrerad. Det är fördelaktigt om den är kopplad till insprutningssystemet så att loggning kan göras. Är den inte kopplad till insprutningen skall detta meddelas innan.
15. Vid bristen av egen bredbandslambda skall detta meddelas i förväg. Då ska utag finnas på plats för våran egen utrustning.
16. Skall du köra på vanlig bensin och högt effektutag krävs det att vi kör med knacksensor och avgastemp. Vid installation av knacksensor är det lättast om kunden själv får den några dagar innan och monterar den så att all tid ägnas till att verkligen köra bilen. Installationen är enkel och vi hjälper till med eventuella frågor
17. Ditt insugssystem skall vara trycktestat och tätt.
18. Fulltankad bil är att föredra vid heldag.
19. Eventuell felsökning går på den bokade tiden
20. Vid motor/drivline ras står vi inte för något då detta är ren eftermarknadskalibrering, om det inte är är av ren försummelse från vår sidan dvs.
21. Bra batteri då man ofta står med tändningen på och går igenom loggar och korrigerar.

Bokning

E-post

Förnamn

Efternamn

Telefon

Företag

Märke/modell

Motorstyrning

Kommentarer